Nieuws
Rallyteam Breda
We love the smell of burning rubber!
Rallyteam Breda moet ELE Rally voortijdig 'afbreken'
Rallyteam Breda klaar voor 49e ELE-Rally
Techniek bedreigd klassering Rallyteam Breda in Rallye de Wallonie
Twee prijzen voor Rallyteam Breda in OVD Ede Groep Rally
Rallyteam Breda met twee equipes naar OVD Groep Ede Rally
Leerzame vuurdoop voor Rallyteam Breda
Christiaan van der Rijsen nieuwe navigator Rallyteam Breda
Debuut van de DS3 eindigt in klein debacle
Christiaan van der Rijsen nieuwe navigator Rallyteam Breda
De oproep van Rallyteam Breda eerder dit jaar voor een nieuwe navigator heeft veel reacties opgeleverd. Uiteindelijk is met Christiaan van der Rijsen overeenstemming bereikt voor een gezamenlijke deelname in het onlangs gestartte seizoen.
 
De oproep voor een nieuwe navigator was nodig nadat Marvin Molenkamp overstapte naar de navi-seat in de Nissan naast Diter Toprek. De oproep via de diverse internetforums en rallysites leverde een rijke diversiteit aan gegadigden op. Na een eerste selectie is in een gesprek op donderdag 7 maart alles rond gekomen. Christiaan ziet de overstap als een leuke stap voorwaarts. “Het team spreekt mij erg aan, omdat ik het gevoel krijg dat alles goed georganiseerd is en er dus sprake is van een goed team. Ook lijkt het mij voor mijzelf een mooie stap hogerop om te navigeren in het Nederlands kampioenschap. Ik heb met René al een aantal keer staan praten op de service, hij komt op mij over als een sympathieke en betrouwbare rijder, die samen met een navigator er op een verantwoorde manier het maximale uit probeert te halen. Daardoor zal ik er met goed vertrouwen bij in stappen.”
 
Niet alleen Christiaan is blij met de nieuwe relatie, de vreugde bij het team is zeker zo groot. Met de Tank S Rally in het vooruitzicht werd het wel tijd om snel een nieuwe navigator te vinden. Toch heeft René Wawrzyniak niet het idee dat het een geforceerde beslissing is geweest. “Christiaan is nog jong maar heeft toch al een schat aan ervaring in een onder andere een C2. Ervaring die voor het team zeer welkom is. De kennis die hij heeft opgedaan bij andere rijders in verschillende auto’s gaat ook mij weer helpen hoop ik.”
 
Met de entree van Christiaan is het team weer op volle sterkte, dat in 2013 met de vertrouwde Citroën C2 R2 Max met René en Christiaan deelneemt aan het Nationaal Nederlands Rally Kampioenschap 2013. De onlangs op Zandvoort beproefde DS3 R1 zal door de partner van René, Góska Lyszkowska en haar navigator Mathieu Deckers over de klassementsproeven van het Nederlands Shortrally Kampioenschap gereden worden.
 
Door de onfortuinlijke koprol van Góska en Mathieu is de DS3 rondom flink beschadigd. Het lukt waarschijnlijk niet om die auto weer rallyklaar te hebben voor de Tank S Rally die op 15 en 16 maart in en rond Emmeloord verreden wordt. De C2 met René en Christiaan zal wél aan de start verschijnen. De rally wordt een eerste test voor de nieuwe equipe. Over ruim een week weten we hoe de eerste kilometers beide heren bevallen is.
WelkomNieuwsTeamRallyauto'sKalenderLinksTeamfoto'sActiefoto'sVideo'sPalmares