Nieuws
Rallyteam Breda
We love the smell of burning rubber!
Rallyteam Breda moet ELE Rally voortijdig 'afbreken'
Rallyteam Breda klaar voor 49e ELE-Rally
Techniek bedreigd klassering Rallyteam Breda in Rallye de Wallonie
Twee prijzen voor Rallyteam Breda in OVD Ede Groep Rally
Rallyteam Breda met twee equipes naar OVD Groep Ede Rally
Leerzame vuurdoop voor Rallyteam Breda
Christiaan van der Rijsen nieuwe navigator Rallyteam Breda
Debuut van de DS3 eindigt in klein debacle
Leerzame vuurdoop voor Rallyteam Breda

De eerste ervaringen op snelheid van René Wawrzyniak en zijn kersverse navigator Christiaan van der Rijsen waren voor beiden zeer leerzaam. Tijdens de Tank S Rally, op 16 maart in en rondom Emmeloord verreden, werkten ze intensief samen om de rally tot een succesvol einde te brengen. En dat lukte.

Met een sterke concurrentie in de klasse A6 zouden ze er op voorhand al een zware dobber aan hebben om de jonge talenten Timo van der Marel, Kevin van Deijne en Martijn Moree achter zich te kunnen houden. Door technische problemen viel Moree al voor de eerste klassementsproef uit. René en Christiaan moesten op de eerste klassementsproef al direct flink tijd inleveren door een spin; 45 seconden werden verloren op de jonge leiders. Frank Tetteroo in de Ford Fiësta volgde op enkele seconden.

Op de tweede proef werd opnieuw kostbaar verlies geleden doordat de heren nog aan elkaar moesten wennen en na enkele maanden weer in het rallyritme gekomen moest worden. Er werd een 30e tijd gereden en daarmee stegen ze van een 37e naar een 34e plaats in het algemeen klassement. Na de derde en laatste proef van de eerste boucle keerde de equipe terug naar Emmeloord voor de eerste service.

In de daarna volgende klassementsproeven over uiteenlopende landelijke wegen en dijken is het aansluiten bij de leiders in de klasse A6 nog altijd moeilijk. En toch gaan de tijden flink omlaag ten opzichte van de eerste doorkomsten. Van Deijne en Van der Marel strijden dan onderling voor de overwinning, Rallyteam Breda kan zich op een stabiele 3e plaats in de klasse A6 staande houden.

Op de 8e klassementsproef rookt de motor, waardoor het zicht licht beperkt wordt en er een klein beetje gas terug genomen moet worden. Aan het einde van de proef blijkt dat de oliepeilstok losgeschoten is en door de opening een beetje olie lekte. Door het terugsteken van de peilstok lijkt het euvel verholpen en gaan René en Christiaan vol goede moed op weg naar de laatste dagproef.

Op de daaropvolgende service wordt de Citroën C2 R2 Max door de monteurs van Verbaas Preparaties nagekeken, schoongemaakt en voorbereid op de donkere avondploegen. Met nog 6 klassementsproeven te gaan is duidelijk dat de winst in de klasse een onneembare vesting is geworden, maar een paar plekken stijgen in het algemeen klassement is wel het streven.

De avondploegen verlopen goed, er doen zich geen bijzonderheden voor Alleen een ijverige official maakt zich iets te vroeg meester van de tijdkaart, waardoor de rijders formeel te vroeg ingeklokt worden. De minuut straftijd die dat oplevert werpt de strijdlustigen weer enkele plekken terug in het klassement, maar dat mag de pret in de C2 niet drukken. De proeven worden strak uitgereden, waarna op het finishpodium de bezegeling plaatsvindt van alle inzet. Met een 26e plek in het algemeen klassement en een 3e plaats in de A6 keert het team voldoen en vol ervaringen terug naar de thuisbasis in Breda. Een leerzame eerste ervaring rijker.

Volgende deelname van het volledige team met C2 én DS3 is voorzien op 6 april tijdens de OVD Groep Ede Rally. Wie daar op de navigatiestoel naast Góska komt te zitten is nog niet zeker. Voor René en Christiaan is wél al duidelijk dat zij samen de C2 bemensen en dat Verbaas Preparations weer paraat zal staan voor de service aan beide rallyauto’s in de kleuren van hoofdsponsor Canna uit Oosterhout.

WelkomNieuwsTeamRallyauto'sKalenderLinksTeamfoto'sActiefoto'sVideo'sPalmares