Nieuws
Rallyteam Breda
We love the smell of burning rubber!
Rallyteam Breda moet ELE Rally voortijdig 'afbreken'
Rallyteam Breda klaar voor 49e ELE-Rally
Techniek bedreigd klassering Rallyteam Breda in Rallye de Wallonie
Twee prijzen voor Rallyteam Breda in OVD Ede Groep Rally
Rallyteam Breda met twee equipes naar OVD Groep Ede Rally
Leerzame vuurdoop voor Rallyteam Breda
Christiaan van der Rijsen nieuwe navigator Rallyteam Breda
Debuut van de DS3 eindigt in klein debacle
Rallyteam Breda met twee equipes naar OVD Groep Ede Rally

Begin dit jaar werd de Citroën DS3 van Rallyteam Breda voor het eerst ingezet tijdens de 3e Rallypro Circuit Short-Rally op Zandvoort. Drie weken later werd de Citroën C2 over de klassementsproeven van de Tank S Rally gejaagd. En op zaterdag 6 april gaan beide auto’s gelijktijdig deelnemen aan de OVD Groep Ede Rally.

De C2 is dit jaar voor het vierde jaar op rij de auto waarmee René Wawrzyniak deelneemt aan nationale en internationale rallywedstrijden. De auto is duidelijk herkenbaar in het rijdersveld door de typische groene kleur van hoofdsponsor Canna uit Oosterhout waarin de hele auto gehuld is. Vanaf seizoen 2013 wordt de navigatorsstoel bezet door Christiaan van der Rijssen, een jonge enthousiasteling die kort voor de Tank S Rally toetrad tot het Bredase rallyteam. De samenwerking tijdens de Tank S Rally is beiden goed bevallen en ze kijken uit naar het volgende optreden.

Evenzo herkenbaar als de C2 is de DS3 R1. Deze wordt bestuurd door de partner van René, de Poolse Góska Lyszkowska. Voor de gelegenheid werd zij in Zandvoort nog genavigeerd door teamlid Mathieu Deckers, in Ede zal er echter een andere navigator naast haar gaan plaatsnemen. Een beginnend rallyrijder heeft nog veel te leren, en daarom is voor Góska een passende navi gezocht… én gevonden. De bijna 54-jarige Fred Roelfsema uit Raalte is als tweede navigator toegetreden tot Rallyteam Breda en zal als vaste navigator in de DS3 de notes lezen. Fred is docent aan het Deltion College te Zwolle en 5 jaar actief als internationaal rijder/navigator binnen de rallysport (onder andere in de Volvo Original Cup). Rallyteam Breda is erg blij met deze aanwinst binnen het team.

De OVD Groep Ede Short-Rally is het derde Nederlandse rallyevenement van het jaar en wordt op 6 april rondom de thuisbasis Ede verreden. Twee door de organisator uitgezette klassementsproeven worden elk 3 keer verreden. Na elke boucle van 2 proeven is er een service van 40 minuten. Tegenstanders voor de C2 zijn in de klasse A6 ruim vertegenwoordigd: Jasper van Tienen, Joost Oude Groen en Romeo Radj Pershad, allen eveneens in een C2, Kevin van Deijne, Maikel Heijdens, Arjen van Drunen en Frank Tetteroo startend met een Ford Fiësta en Bart Geerdink in een Peugeot 206 zullen strijden op de overwinning.

In de klasse N2, waarin de DS3 R1 is ingedeeld, is geen andere inschrijver. Góska en Fred zullen daarom vooral hun eigen wedstrijd rijden en aansluiting zoeken bij de deelnemers met gelijkwaardig materiaal of ervaring.

WelkomNieuwsTeamRallyauto'sKalenderLinksTeamfoto'sActiefoto'sVideo'sPalmares